EHBO opleidingen en modules

Erkend door het Oranje Kruis en de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR)

Herhalingslessen houden uw EHBO-kennis op peil

Wij helpen u met uw evenement

EHBO Vereniging Coevorden

Nieuws

Een impressie van onze vereniging

Contact

Waarom herhalingslessen volgen?

Ongeveer 400.000 mensen in Nederland zijn in het bezit van een erkend diploma Eerste Hulp. Deze mensen hebben een cursus gevolgd en examen gedaan; zij volgen jaarlijks bijscholingslessen en houden zo hun diploma geldig en hun kennis en vaardigheden op peil. Het diploma Eerste Hulp is twee jaar geldig. De geldigheid van het diploma kan telkens weer met twee jaar verlengd worden, dit is wanneer jaarlijks vervolglessen worden gevolgd en er voldaan wordt aan de competentie eisen.

Lid worden

Jaarvergadering: dinsdag 28 maart 2023. (veranderde datum door omstandigheden)

Herhalingslessen. 

Locatie: Scholengemeenschap “De Nieuwe Veste”, van Heeckerenlaan 2, 7742 AB Coevorden
De lessen beginnen als vanouds om 19.30 uur

Dinsdag 14 maart 2023 lezing. (verplichte les)

Het thema van de avond is ‘EHBO en positieve gezondheid’. De avond wordt verzorgd door huisarts dhr. F. Fonville en mevr. Annelies Kamphuis (maatschappelijk welzijn Coevorden)

U kunt zich opgeven voor de herhalingslessen EHBO. Maximaal 12 personen per avond. U kunt zich opgeven tot en met vrijdag 17 februari.

Herhaling voor Reanimatie-Certificaat

Voor niet-EHBO-leden Coevorden:
voor iedereen die in bezit is van een reanimatiecertificaat biedt EHBO Coevorden de mogelijkheid om herhalingslessen te volgen. Op deze wijze houdt u uw certificaat geldig en uw kennis paraat. Deze jaarlijkse herhalingscursus duurt circa 2 uur.

  • De datum voor de herhalingslessen is:

    21 maart 19.30 – 21.30 uur.

     

     

     

Nu aanmelden

 

Oefenen met Lotus

Tijdens de EHBO-cursus wordt geleerd hoe u op een verantwoorde manier eerste hulp moet verlenen. De werkelijkheid dient hierbij zo goed mogelijk benaderd te worden. Aangezien geen echte slachtoffers kunnen worden ingeschakeld, zal iemand voor slachtoffer moeten spelen. Dit slachtoffer moet zo natuurgetrouw mogelijk een letsel nabootsen. De EHBO-vereniging maakt veelvuldig gebruik van de diensten van de “Lotuskring Coevorden”. Leden van deze vereniging bootsen verwondingen realistisch na. Op deze manier kan het verzorgen van slachtoffers en hun letsels worden geoefend.