EHBO opleidingen en modules

Erkend door het Oranje Kruis en de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR)

Herhalingslessen houden uw EHBO-kennis op peil

Wij helpen u met uw evenement

EHBO Vereniging Coevorden

Nieuws

Een impressie van onze vereniging

Contact

Waarom een EHBO opleiding volgen?

Wist u dat er in Nederland slechts één op de 30 mensen voldoende kennis heeft van eerste hulpverlening? In vergelijking met andere landen is dit aantal zeer klein. In de meeste situaties zijn juist de eerste minuten van levensbelang. Het bekendste voorbeeld is waarschijnlijk een hartaanval. Het verschil wordt gemaakt met een goede eerste hulpverlening. Het volgen van een EHBO opleiding kan echt verschil maken in een noodsituatie.

Basis EHBO Opleiding

Voor iedereen ouder dan 16 is het mogelijk om een cursus Eerste Hulp Bij Ongelukken te volgen. Tijdens de cursus leert u hoe u Eerste Hulp kunt verlenen aan een hulpbehoevend medemens. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Het beoordelen van de vitale functies (bewustzijn / ademhaling / bloedcirculatie)
 • Hoe te handelen bij verslikking / verstikkingen / verdrinking
 • Ernstige bloedingen beoordelen en eerste hulp verlenen
 • Shockverschijnselen herkennen en hoe te handelen
 • Het behandelen van plaatselijke letsels zoals kneuzingen / verstuiking / oogletsels / koude-en warmteletsel / vergiftiging
 • Verbandleer en kleine ongevallen
 • Reanimatie / AED bediening

Het EHBO-diploma is 2 jaar geldig, maar om de kennis op peil te houden is het bijwonen van jaarlijkse herhalingslessen verplicht.

De EHBO basiscursus wordt afgesloten met een examen. Tijdens dit examen worden volgens de richtlijnen van Het Oranje Kruis uw vaardigheden getoetst en bij voldoende kennis en kunde krijgt u uw EHBO diploma uitgereikt.

 

Opleiding reanimatie & AED (BLS / AED)

U kunt zich NIET meer aanmelden. Alle plaatsen zijn ingevuld.

Een AED in uw omgeving geeft nog geen garantie op het vergroten van overlevingskansen van slachtoffers van een hartaanval. De juiste kennis beschikbaar hebben in combinatie met het gebruik van een AED wel. Train daarom uzelf, samen met uw buurtgenoten of samen met uw collega’s wat u moet doen bij een hartaanval.

 • Duur: 3,5 uur (‘s avonds)
  Kosten: € 50,- per persoon (inclusief lesboek)
  Locatie: Coevorden
  Deelnemers: 6 personen
  De data voor de opleiding worden nog bekend gemaakt
  Nu aanmelden

De minimale leeftijd om de cursus te volgen is 14 jaar

Na het afronden van de cursus krijgt u een certificaat van de Nederlandse Hartstichting. Om deze geldig te houden dient u jaarlijks een herhalingscursus te volgen.